Week van de Slokdarmkanker

slokdarmkanker-informatiemiddag.jpg
SLMK-middag 2-2-18 foto2 dr Suzanne Gisbertz.jpg

Week van de Slokdarmkanker 2021

Eind januari 2021 is de landelijke ‘Week van de slokdarmkanker’. De week is bedoeld om meer aandacht te krijgen voor slokdarmkanker.

In Amsterdam UMC wordt op donderdag 21 januari 2021 van 15.30 uur tot 17.00 uur een online informatiemiddag georganiseerd voor patiënten met slokdarmkanker en hun naasten.

Week van de Slokdarmkanker 2018

In de landelijke ‘Week van de Slokdarmkanker’ had het team van het AMC, dat zich met hart en ziel inzet om patiënten soelaas te bieden, op vrijdag 2 februari in collegezaal 4 voor een gevarieerd en vooral informatief programma gezorgd. En dat in een ontspannen sfeer.

Voorafgaand aan het welkomstwoord van prof. dr. Mark van Berge Henegouwen was er voor de ruim 100 (oud-)patiënten gelegenheid om bij een kop thee of koffie behandelaars te begroeten en met bekenden bij te praten.

Daad van Moed

Daad van Moed

‘Hoewel ik introvert ben, vind ik het belangrijk om voor deze zaal mijn verhaal te vertellen,’ zo begon Cees Hilgersom (63) uit Edam zijn relaas over zijn ziekte en herstel.

Nu ben ik voortaan de BOB

Nu ben ik voortaan de BOB

Jaap Swart uit Haarlem werd in augustus 2015 geopereerd door dr. Mark van Berge Henegouwen en dr. Suzanne Gisbertz, met wie hij zich tijdens de theepauze hartelijk onderhield. ‘Als de ziekte bij je wordt geconstateerd, denk je aan een doodvonnis of hoe ga ik dit overleven.

Dochter als mantelzorger

Dochter als mantelzorger

Marijke Koolhaas uit Midwoud werd in september 2017 geopereerd door dr. Suzanne Gisbertz en dr. Wietse Eshuis.

‘Bij de laatste controle begin januari was alles volgens verwachting. Naar omstandigheden gaat het heel behoorlijk.

Foto impressie 2018

© 2016 Slokdarm- en Maagkanker Fonds

Search