Aktueel

In actie voor onderzoek naar slokdarmkanker

Van 15 t/m 19 september 2021 vond de tweede editie van de Onbeperkte Elfstedentocht plaats. Een evenement waar iedereen met een chronische aandoening of een beperking aan mee kan doen. De organisatoren willen de mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan evenementen, de kans geven om de iconische Elfstedentocht in het prachtige Friesland (voor een deel) af te leggen.

Fietsen voor onderzoek

‘Het doel dat ik mijzelf heb gesteld is om tijdens 'de Onbeperkte Elfstedentocht' 10 kilometer te gaan fietsen. Een hele uitdaging, maar het gaat mij lukken’, noemt Roel Krijnen op zijn sponsorpagina.

Online informatiemiddag slokdarmkanker

Eind januari 2021 was de landelijke ‘Week van de slokdarmkanker’. De week is bedoeld om meer aandacht te krijgen voor slokdarmkanker.

In Amsterdam UMC is op donderdag 21 januari 2021 van 15.30 uur tot 17.00 uur een online informatiemiddag georganiseerd voor patiënten met slokdarmkanker en hun naasten. U kunt de online uitzending terugkijken. 

Een deel van de maag de functie van een slokdarm geven… Kan dat? Robotchirurgie? En waarom is het nou zo belangrijk dat er meer aandacht voor slokdarmkanker komt én dat er meer geld voor onderzoek komt? Bekijk de video met de maag- en slokdarmchirurgen Suzanne Gisbertz en Mark van Berge Henegouwen. Presentator André van der Toorn vraagt de twee chirurgen van Amsterdam UMC het hemd van het lijf. 

Steun onze pioniers!

Investeer in ons onderzoek en draag bij aan betere vooruitzichten voor patiënten.

Klik de button en vul het formulier in

Direct doneren

 

Machtiging

Stel een vraag

Wilt u meer informatie, of heeft u een vraag over onze onderzoeken?

Laat het ons weten.

 

Stel uw vraag

 

Search