“You can do it Suzy!”

Marathon New York

Dr. Suzanne Gisbertz

Suzanne Gisbertz 600x600

Suzanne Gisbertz is gastrointestinaal (upper-GI) chirurg gespecialiseerd in slokdarm- en maagkanker en werkt sinds 2013 in het AMC te Amsterdam. In haar wetenschappelijk onderzoek focust zij zich onder andere op de uitgebreidheid van maagkankeroperaties, minimaal invasieve chirurgie voor slokdarm- en maagkanker, kwaliteit van leven na slokdarm- en maagkanker en het uitzaaiingspatroon van slokdarmkanker.

Hiermee heeft zij gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften als the British Journal of Surgery, the Lancet en the Annals of Surgery. Daarnaast is zij lid van de Nederlandse richtlijncommissie maagcarcinoom, de internationale richtlijncommissie slokdarmkanker en verschillende andere internationale wetenschappelijke commissies.

Naast de uitdagende technische kant van het vak waarbij de meeste operaties met een kijkoperatie worden uitgevoerd, vind zij de menselijke en communicatieve kant van het vak het belangrijkst. Juist omdat deze operaties hoog-complex zijn en gepaard gaan met ingrijpende en blijvende veranderingen voor de patient. Ook in de periode direct na de operatie zijn patiënten erg kwetsbaar en is het belangrijk ze zowel lichamelijk als geestelijk maximaal te ondersteunen. Daarom is het ook belangrijk om de zorg voor deze patiënten te proberen te verbeteren!

Er zijn verschillende onderzoeksprojecten door haar geschreven, waaronder een wereldwijde studie naar het uitzaaiingspatroon van slokdarmkanker, zodat in de toekomst wellicht niet iedereen dezelfde grote operatie hoeft te ondergaan.

Suzanne newyork1In haar vrije tijd is zij erg sportief en heeft recent La Marmotte gefietst, een tocht over 4 Alpencols, 5100 hoogtemeters en 175 km. Tevens richt zij zich op het lopen van marathons met als doel om zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te rennen en zo wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van patiënten met slokdarmkanker mogelijk te maken en de zorg voor deze patiënten te verbeteren!
Zo heeft ze ruim € 6.100 bij elkaar gerend in 2015 met het lopen van de marathon van New York.

U kunt haar (onderzoek) steunen via deze website of via haar eigen website speciaal voor de "Race tegen Slokdarmkanker".

Search